Kereviz Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kereviz Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kereviz yaprağı, kereviz yaprağı oldukça faydalı bir besindir ve birçok şekilde tüketilir. Kereviz yaprağının çayı, çorbası, salatası yapılarak tüketilir. Bazı insanlara uzak bir sebze olarak da gelse birçok faydası olduğundan tüketilmesi gerekir. Kereviz yaprağının önce faydalarını inceleyelim. Ardından kereviz yaprağı ile yapılan yiyeceklerin tariflerine bakalım.


Kereviz yaprağı faydaları nelerdir?

  • Karaciğerde oluşan şişkinliği ve sarılığı gidermeye yardımcı olur.
  • Siroz hastaları oldukça faydalıdır.
  • Siroz hastalığına yakalanma riskini en az indirir.
  • Cinsel sıkıntılara iyi gelir.
  • Romatizma ve gut gibi hastalıklara oldukça faydalıdır.

Kereviz yaprağı kavurması yapımı için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo kadar kereviz yaprağı
  • İki adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Damak tadına göre tuz
  • Bir su bardağı su

Kereviz yaprağı kavurması nasıl yapılır?


Kereviz yaprakları öncelikle iyice yıkanır. Zamanınız varsa sirkeli suda bekletmek daha iyi olur. Yıkanan kereviz yaprağı küçük küçük doğranır ve bir kaba alınarak kenara konulur. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir. Üzerine iki adet kuru soğan yıkanır ve ince ince doğranarak eklenir ve ocağa alınarak altı açılır. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğan kavrulunca üzerine kereviz yaprakları ilave edilir. Yapraklar biraz kavrulur ve toz biberi ile damak tadına göre tuzu ayarlanır. Bir su bardağı da su eklenir ve kapağı kapatılarak yirmi dakika kadar kavrulur. Ardından damak tadınıza göre ister sıcak ister soğuk servis edilir.

Kereviz Yaprağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni