Defne Yaprağı Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Defne Yaprağı Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Defne Yaprağı Yağı, diğer bir adı Laurus Nobilis olan bitkinin kaynatılarak damıtılma şekil ile elde edilen bir yağdır. Genellikle zeytinyağı ile karıştırıldıktan sonra sabun imalatında kullanılması yaygındır. Sabunun haricinde tıp alanında ve kozmetik ürünler ile parfüm imalatında esansiyel yağ olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Ülkemizde en fazla ve en kaliteli olarak Antakya yöresinde üretilmesinin yanı sıra Ege bölgesi, Silifke ve Antalya da sıklıkla yetiştirilen defne ağaçları yapraklarından elde edilen defne yağı üretilen bölgelerdir. Defne yaprağı yağı defne ağacından toplanan yaprakların işlenmesi ile elde edilir. Defne ağacının bünyesinde barındırdığı güçlü ağrı kesici ve antiseptik özellikleri barındırmasının yanı sıra tazeleyici hoş kokusu, enerji verici tatlı ve baharatlıdır. Genel olarak hamile bayanlara tüketimi tavsiye edilmez ve hamileler haricinde büyük küçük herkes için şifa verici bir yağdır.

Defne yaprağı yağı özellikle romatizmal ağrılarda, öksürük, soğuk algınlığı, kas gevşetici özellikleri nedeni ile bu rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca saç sağlığı adına saçta yağlanma ve kepeklenme problemlerinde de defne yaprağı yağı kullanılması önerilmektedir. Ağrılı eklem rahatsızlıklarında uygulandığı bölgeye vermiş olduğu sıcaklıktan dolayı ağrıları dindirmesinin yanı sıra kaş gevşetici şeklinde de kullanılmaktadır. Sağlamış olduğu bu yararları nedeni ile masaj yağı şeklinde kullanılması fevkalade fonksiyonlar sağlar. Ayrıca okaliptüs veya lavanta aroması ile kullanıldığında sakinleştirici, rahatlatıcı içeriği ile oldukça hoş ve güzel kokuya sahip masaj yağına sahip olabilirsiniz. Hassas ve narin ciltlerde üzerinde farklı yağ ile karıştırıp da kullanılabilir.

Defne yaprağı yağı saç üzerinde meydana gelen kepeklenmeyi önleyen bu yağ, ayrıca saça yumuşaklık ve parlaklık vermesi ile bilinir. Defne yaprağı yağını şayet saçınızda kullanacaksanız saç kreminizin veya şampuanınızın içine karıştırarak kullanmanın yanı sıra banyo köpükleri, duş jelleri beraberinde defne yaprağı yağını kullanmanız onucunda mükemmel kokusu ile ferahlatıcı bir duş keyfi sunacaktır. Defne yaprağı yağı bademcik ağrıları ve kuru öksürükler için dışarıdan göğüs ve boğaz bölgelerine sürülerek kullanılabilir. Ayrıca defne yaprağı yağı ile gargara yapıldığında soğuk algınlığının hafiflemesine yardımcı olur. Defne yaprağı yağı zaman içerisinde aroması fazlalaşan bitkisel yağlardandır ve düzgün ortamlarda saklanması halinde uzun yıllar özelliğini kaybetmeden kullanılabilir.


Defne Yaprağı Yağı Kullanımı


Defne yaprağı yağı günde düzenli olarak 2 kez yarım su bardağı suyun içine ya da 1 adet küp şeker üzerine 3 veya 4 damla kadar damlatılarak tüketilir. Ayrıca 10 gram kadar defne yaprağı yağı, 100 gr kadar eritilmiş hayvansal iç yağı ile karıştırılıp merhem şekline getirildikten sonra cilde masaj yapılarak sürülür. Bunların yanı sıra ayak kokuları için bir leğen içine alınan suyun içine 3-4 damla eklenerek ayaklar suyun içine alınarak 10 dakika kadar bekletilmesi halinde ayaklarda meydana gelen olumsuz kokuların önüne geçer.

Defne Yaprağı Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yaprak Balığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yaprak Balığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Alıç Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Alıç Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Papatya Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Papatya Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Bağ Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Bağ Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Ihlamur Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Ihlamur Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6