Zeytin Yaprağı Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
12 Temmuz 2024

Zeytin Yaprağı Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zeytin Yaprağı Suyu

Zeytin yaprağı suyu, kurutulmuş zeytin yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilebilir. Türkiye'de özellikle Akdeniz bölgesine özgü olan zeytin ağacı, yılın her dönemi yapraklarını korur. Dünyanın en uzun ömürlü ağaçlarından biri olarak kabul edilen zeytin ağacı, uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırlarına sahip olduğu düşünülmektedir. Meyvesi olan zeytinlerin gıda olarak tüketilmesi çok eski tarihlerden beri bilinmektedir. Zeytin ağacının hem meyvesinin hem de yapraklarının sağlık açısından birçok faydası vardır. Zeytin yaprağı suyu, çay olarak tüketildiği gibi harici olarak da kullanılabilir.

Zeytin Yaprağı Suyunun Faydaları

Çay olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Nezle, grip gibi soğuk algınlıklarında kullanıldığında hastalığın çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolü düşürür. Kan şekerini ve kan basıncını düzenler. Bu sayede kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

Zeytin yaprağı suyu harici olarak yaralar için kullanılabilir. Antimikrobiyal özelliği sayesinde yaraların mikroplardan, bakteri ve virüslerden temizlenmesine yardımcı olur. Yaprağın özünde bulunan antioksidan etkisi yüksektir. Zeytin dalının barışı simgelemesinin ışığında, tarih boyunca savaşlarda yaralanan askerlerin tedavisinde de kullanıldığı bilinmektedir. İlaç sektöründe doğal bir antibiyotik olarak kullanılan zeytin yaprağı hücreleri güçlendirir ve kansere karşı koruyucudur. Kozmetik alanında da kendine geniş yer bulan zeytin yaprağı suyu, yaşlanmayı önler, kırışıklıklara iyi gelir, güneşin zararlarından korur ve selülit giderici bir etkiye sahiptir.

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Kurutulup ufalanmış olan zeytin yapraklarıyla hazırlanan çay, günlük tüketim için uygundur. Bir bardak çay için, bir bardak suya bir çay kaşığı zeytin yaprağı yeterli olacaktır. Su kaynatıldıktan sonra içerisine yaprak atılıp demlendirilir. Zeytin yaprağı, su ile kaynatılmak yerine demlenerek hazırlanan bir çaydır. Aktarlardan kurutulmuş zeytin yaprağı temin edilebilir.

Zeytin Yaprağı Suyunun Tedavi Ettiği Hastalıklar

  • Soğuk algınlığı
  • Yüksek şeker
  • Herpes virüsü
  • Kulak enfeksiyonu
  • Bronşit
  • Mantar enfeksiyonları
  • LDL kolesterol
  • Dizanteri
  • Cilt hastalıkları
  • Zatürre
  • Hepatit hastalıkları (A, B, C)
  • Kanser
  • Romatizma
  • Yüksek tansiyon
  • Kalp ve damar hastalıkları
  • AIDS
  • Zona

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni