Çınar Yaprağı Kireçlenme Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
26 Haziran 2024

Çınar Yaprağı Kireçlenme Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çınar Yaprağı ve Kireçlenme

Çınar Ağacının Yayılımı ve Özellikleri

Çınar ağaçlarının esas yurdu Asya, Avrupa'nın doğusu ve Kuzey Amerika olarak bilinir. Genellikle ormanlarda değil, dere, ırmak ve nehir kenarlarında yetişirler. Türkiye'de de çınar ağaçları yaygın olarak bulunmaktadır. Çınar yaprakları ve kozalakları sağlığımız için oldukça faydalıdır. Özellikle kireçlenme olarak bilinen, 65 yaş üstü kişilerin korkulu rüyası olan bu hastalığa karşı etkili olduğu bilinmektedir.

Kireçlenme ve Risk Faktörleri

Kireçlenme, diz eklemini, omurgayı ve elleri tutan bir hastalıktır. Kadınlarda el ve dizler, erkeklerde ise kalçalar daha sık tutulmaktadır. Kireçlenme için başlıca risk faktörleri şu şekildedir:

  • Yaşın ilerlemesi
  • Obezite
  • Meslek
  • Eklem travması
  • Şeker hastalığı
  • D vitamini eksikliği

Son zamanlarda egzersiz yapmamak da kireçlenmelerin artmasında önemli bir rol oynamaktadır. Kalça kireçlenmesi olanlar ayakkabılarını oturarak giymeli, diz kireçlenmesi olanlar ise dizlerini altına koyup oturmamalıdırlar.

Doğal Tedavi Yöntemleri: Çınar Yaprağı

Doktor tedavisinin yanı sıra, doğal bitkilerle tedaviler de kireçlenmeye karşı etkili olabilir. Özellikle çınar yaprağının kireçlenmeyi rahatlatıp ağrıları dindirdiği bilinmektedir. Çınar yaprağının faydaları şu şekildedir:

  • Yara ve yanıkların tedavisinde
  • Diş etlerine iyi gelmekte
  • Vajinal akıntıları azaltmakta
  • Saç kepekleri ve saç kuruluğuna karşı etkili
  • Mide bulantısını geçirmek

Çınar yaprağını park ve bahçelerde mutlaka görmüşsünüzdür. İri damarlı ve büyük yapraklardır. Mevsiminde toplayıp kurutabilirsiniz. Özellikle dikkat edip, yol kenarlarında egzoz dumanına maruz kalmış yerlerden toplamamaya özen gösteriniz. Çınar yaprakları kaynatılarak çay gibi tüketilebilir. Ayrıca çınar yaprağı sirkeyle kaynatıldığında mide bulantısını geçirebilir ve sakinleştirici etkisi vardır.

Çınar Yaprağı Kireçlenme İçin Kür Malzemeleri

  • 1 su bardağı kaynamış ve soğumuş su veya hazır su
  • 2 yemek kaşığı ezilerek kurutulmuş çınar yaprağı

Çınar Yaprağı Kireçlenme Kürü Hazırlanışı ve Kullanımı

Büyük bir cezve kullanabilirsiniz. 1 bardak suyun içine ezilerek kurutulmuş çınar yaprağından 2 yemek kaşığı ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakınız. Su kaynadıktan sonra 100'e kadar sayıp altını kapatınız. 20-25 dakika demlendikten sonra çınar yaprağı çayınız hazır demektir.

Sabah ve akşam olmak üzere içmenizi tavsiye ederim. Beş gün ara verip tekrar içilir. Bu kür 2 hafta devam etmelidir. Çınar yapraklarını ikinci hafta taze taze kaynatmanız gerekir. Şimdiden şifalar dilerim.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni