Düdüklüde yaprak sarması pişirirken, pişirme süresinin 25-30 dakika arasında olduğunu öğrendim. Ancak iç harcında kıyma kullanıyorsak, bu süre uzayabiliyor. Peki, yaprakları kaynar suya koyarak yumuşatmanın ve iç harcı hazırlarken pirinç ve baharatları iyi karıştırmanın önemini de biliyor musunuz? Düdüklü tencerede sarmaların üstüne ağırlık koymanın lezzeti artırdığına dair bir deneyiminiz var mı? Ayrıca, pişirme suyuna limon suyu ekleyerek lezzeti artırmayı denediniz mi? Yanında yoğurt ile servis etmenin tadını nasıl buluyorsunuz? Bu konudaki tecrübelerinizi merak ediyorum.
Düdüklüde yaprak sarması pişirirken, pişirme süresinin 25-30 dakika arasında olduğunu öğrendim. Ancak iç harcında kıyma kullanıyorsak, bu süre uzayabiliyor. Peki, yaprakları kaynar suya koyarak yumuşatmanın ve iç harcı hazırlarken pirinç ve baharatları iyi karıştırmanın önemini de biliyor musunuz? Düdüklü tencerede sarmaların üstüne ağırlık koymanın lezzeti artırdığına dair bir deneyiminiz var mı? Ayrıca, pişirme suyuna limon suyu ekleyerek lezzeti artırmayı denediniz mi? Yanında yoğurt ile servis etmenin tadını nasıl buluyorsunuz? Bu konudaki tecrübelerinizi merak ediyorum.
Cevap yaz