Salamura yaprak haşlama süresiyle ilgili olarak, yaprağın türüne göre değişiklik gösterdiğini belirtiyorsunuz. Bu konuda en çok merak ettiğim şey, asma yaprağını 2-5 dakika haşlamanın yeterli olduğunu söylemişsiniz. Peki, bu süre zarfında yaprağın tam olarak ne kadar yumuşaması bekleniyor? Ayrıca, zeytin yaprağı için 5-10 dakika süresi verilmiş, bu süre sonunda yaprakların lezzeti nasıl etkileniyor? Şu an aklımda, haşlama işlemi sırasında yaprakların besin değerlerinin korunmasını sağlamak için başka hangi önlemler alınabilir?
Salamura yaprak haşlama süresiyle ilgili olarak, yaprağın türüne göre değişiklik gösterdiğini belirtiyorsunuz. Bu konuda en çok merak ettiğim şey, asma yaprağını 2-5 dakika haşlamanın yeterli olduğunu söylemişsiniz. Peki, bu süre zarfında yaprağın tam olarak ne kadar yumuşaması bekleniyor? Ayrıca, zeytin yaprağı için 5-10 dakika süresi verilmiş, bu süre sonunda yaprakların lezzeti nasıl etkileniyor? Şu an aklımda, haşlama işlemi sırasında yaprakların besin değerlerinin korunmasını sağlamak için başka hangi önlemler alınabilir?
Cevap yaz