Avakado Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Avakado Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Avokado Yaprağı, Avokado yaprağı, avokado ağacının dallarından elde edilen ve içerisinde bulunan Glutathion adlı madde ile başta böbrek rahatsızlıkları olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Günümüzde doğal bir eczane olan tabiat ilaç kullanımı yanında oldukça rağbet görmekte ve birçok ağacın meyvesinin yanı sıra yaprakları da kurutularak kür halinde kullanılmaktadır. Klorsuz su ile hazırlanan avokado yaprağı kürü birçok rahatsızlığın tedavisini bünyesinde barındırmaktadır. Bunlardan başlıcaları şu şekilde sıralanabilir.


Avokado Yaprağının Faydaları Nelerdir?

  • Böbrek taşının düşürülmesinde oldukça faydalıdır.
  • Böbreklerde meydana gelen iltihaplanmanın giderilmesine yardımcı olur.
  • Safra kesesinde oluşan taşların giderilmesinde oldukça etkilidir.
  • Böbrek ağrılarına iyi gelir.
  • Böbrek yetmezliği tedavisinde yardımcı bir üründür.
  • İdrar yollarında oluşan enfeksiyonların giderilmesine ve iltihabın kurutulmasına yardımcı olur.
  • Prostat hastalıklarına ve prostat büyümesine iyi gelir.
  • Prostatlarda oluşan iltihabın tedavisinde kullanılır.
  • Midede meydana gelen ülserin giderilmesinde ve gastiritte oldukça etkilidir.
  • On iki parmak bağırsağında meydana gelen hastalıkların tedavisinde ve on iki parmak bağırsağı kanserinde oldukça faydalıdır.
  • Basurun giderilmesinde ve basur kanamalarının dindirilmesinde oldukça etkilidir.
  • Antioksidan olarak görev görür ve vücudun kansere karşı savunma mekanizması oluşturmasını sağlar.
  • Vücut dokularını korur ve cildi yenileyerek canlılık kazandırır.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar ve vücut direncini artırır.
  • Kanda kolesterol değerlerinin yükselmesini önler.
  • Diyet yapan ve bölgesel zayıflama isteyen kadınlarda düzenli olarak kullanımda zayıflamaya yardımcı olur.
  • İçerisinde bulunan E vitamini ile yaşlanmayı geciktirir.
  • Kabız yapma etkisi vardır ve ishali keser.

Avokado Yaprağı Çayı


İki veya üç adet orta boy kurutulmuş avokado yaprağı klorsuz veya hazır şişe su içinde yaklaşık beş dakika kaynatılır ve ılıyana kadar demlenmeye bırakılır. Demlenen avokado yaprağı çayının suyu süzülür ve günde iki kez tüketilir. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi avokado yaprağının da fazlası zarardır. Bu neden ile günde iki bardaktan fazla tüketmemeye özen gösterilmelidir.

Avakado Yaprağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salamura Yaprak Nasıl Yapılır?

Salamura Yaprak Nasıl Yapılır?

Çanak Yaprak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çanak Yaprak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sidir Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Sidir Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Orkide Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Orkide Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Mate Yaprağının Faydaları ve Kullanı mı?

Mate Yaprağının Faydaları ve Kullanı mı?

Yaprak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Mantar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yaprak Mantar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Elma Yaprağı Yararları

Elma Yaprağı Yararları

Yaprak Çeşitleri Nelerdir?

Yaprak Çeşitleri Nelerdir?

Portakal Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Portakal Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Salamura Yaprak Tarifi ve Malzemeleri

Salamura Yaprak Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6