Salamura yaprakla sarma yapmak gerçekten de bir sanattır. Bu aşamaların hepsini dikkatlice uygulamak çok önemli. Özellikle yaprakların tuz oranını kontrol etmek ve iç harcın tazeliği konusunda titiz olmak gerekiyor. Peki, yaprakları sararken, kenarları sıkı bir şekilde kapatmanın yanı sıra, harcı tam ortasına koymak da mı önemli? Bu işlem sarmanın lezzetini etkiliyor mu? Ayrıca, pişirme sırasında su seviyesini kontrol etmenin sarmaların kalitesine etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Salamura yaprakla sarma yapmak gerçekten de bir sanattır. Bu aşamaların hepsini dikkatlice uygulamak çok önemli. Özellikle yaprakların tuz oranını kontrol etmek ve iç harcın tazeliği konusunda titiz olmak gerekiyor. Peki, yaprakları sararken, kenarları sıkı bir şekilde kapatmanın yanı sıra, harcı tam ortasına koymak da mı önemli? Bu işlem sarmanın lezzetini etkiliyor mu? Ayrıca, pişirme sırasında su seviyesini kontrol etmenin sarmaların kalitesine etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz