Taze üzüm yaprağı sarması tarifini okurken aklıma geldi, gerçekten bu kadar lezzetli bir yemeği yapabilmek için taze yapraklar bulmak ne kadar önemli. Yaz aylarında bağlardan toplanan yaprakların tazeliği, yemeğin tadını bir kat daha artırıyor. İç harcının hazırlanışı da oldukça dikkat çekici, özellikle soğanı zeytinyağında pembeleştirerek kavurmak lezzetli bir aroma katıyor. Peki, sizce bu sarmalar pişirilmeden önce üzerlerine sıcak su eklemek neden bu kadar önemli? Ya da servis önerilerinde yoğurt ile sunmanın sıklıkla tercih edilmesinin sebebi nedir?
Taze üzüm yaprağı sarması tarifini okurken aklıma geldi, gerçekten bu kadar lezzetli bir yemeği yapabilmek için taze yapraklar bulmak ne kadar önemli. Yaz aylarında bağlardan toplanan yaprakların tazeliği, yemeğin tadını bir kat daha artırıyor. İç harcının hazırlanışı da oldukça dikkat çekici, özellikle soğanı zeytinyağında pembeleştirerek kavurmak lezzetli bir aroma katıyor. Peki, sizce bu sarmalar pişirilmeden önce üzerlerine sıcak su eklemek neden bu kadar önemli? Ya da servis önerilerinde yoğurt ile sunmanın sıklıkla tercih edilmesinin sebebi nedir?
Cevap yaz